2012. augusztus 12., vasárnap

Minden a keresztelővel kezdődött

Hanga lányom a hetedik hónapjához közeledett, időszerűnek találtuk hát a megkeresztelését. Elkezdtünk szervezkedni, meg kellett találni a megfelelő ruhát, össze kellett állítani a keresztelői ebéd menüjét és természetesen felmerült a torta kérdése is.

Kiskamasz korom óta a sütés a hobbim, nem most először jutott eszembe, hogy akár én is elkészíthetnék egy szép, ünnepi tortát. Az eljegyzésünkre egy neves cukrászdából rendeltük meg a tortánkat, szép és drága volt, nagy reményeket fűztünk hozzá. Aztán a nagy reményekhez nagy csalódás párosult, ezért az esküvőnk előtt már komolyan eljátszottam a gondolattal, én is meg tudnám csinálni az esküvői tortánkat. Amikor szembesültem egy 100-120 szeletes esküvői torta áraival, még inkább eljátszottam a gondolattal: elkészítem én a tortát. De a hozzátartozók ráébresztettek, a menyasszonyi elfoglaltságok közé nem férne bele a nagy nap hetén még egy hatalmas torta elkészítése is. Beláttam hát, hogy igazuk van. Viszont az eljegyzési tortában való csalódás után más helyről rendeltük meg a tortánkat. Végre teljesült a kívánalmam: szép és finom tortánk volt.

Az esküvőnk után - ami óta már 3 év is eltelt - az első komoly családi összejövetel Hanga keresztelője volt 2011 májusában. Ezúttal semmi sem tántoríthatott el, hogy én készítsem el a tortáját. Bújtam az internetet, mit és hol szerezzek be, milyen trükkjei is vannak egy emeletes torta elkészítésének. Ugyanis körülbelül 40 főre számítottunk, én pedig biztosra szerettem volna menni, ezért kellett emeletes tortát készíteni.

Sok nézelődés után arra jutottam, kipróbálom a pillecukor fondant tortabevonó készítését. Az első három tortám ilyen pillecukor fondant bevonattal készült el. Tulajdonképpen ha az ember lánya szeret kísérletezni, akkor egy idő után szuper állagú fondantot tud elkészíteni, ráadásul még finom is.

A torta fekete erdő ízesítéssel készült, tapasztalatom szerint ezt mindenki szeretni szokta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése